Paket


Giltig från fre 28 apr 2017 - sön 27 aug 2017
Tidigt den 15:e april 1912 sjönk Titanic i det iskalla vattnet i Nordatlanten efter att ha kolliderat med ett isberg. 1495 personer omkom. 100 år senare tar Titanicutställningen, med över 200 ursprungliga autentiska föremål och reproduktioner av insidan, med dig på en oförglömlig resa till det förflutna.

För dig som gillar att dansa! Varför inte kombinera en avkopplande hotellvistelse med ett besök på en av mellansveriges mest populära dansställen - Brunnsparken. Dansen är på lördagar och varannan tisdag, året om med några få undantag. Helgdagar som skärtorsdag, påskdagen, valborg och juldagen är exempel på tillfällen som det också är dans. För aktuellt dansprogram och tider se www.brunnsparken.com.

Giltig från tis 27 jun 2017 - ons 23 aug 2017
Njut av en tisdagskryssning från Örebro och över Hjälmaren båten går in i den vackraste delen av Hjälmare kanal. Vi slussar tre gånger en i Örebro och två i Hjälmare kanal. Hjälmarekanal är Sveriges äldsta kanal och tillkom på 1600 talet för att underlätta transporterna mellan bland annat Örebro och Stockholm. Kanalen är 14 km lång och är delvis insprängd i berg, andra delar slingrar sig genom vackra lantbrukslandskap. Kanalen är mycket vacker och enbart den är värd båtresan.

Giltig från sön 02 jul 2017 - mån 28 aug 2017
En guidad båttur från Hamnplan utmed Svartån förbi Stadsparken och Wadköping. Därefter slussar vi ner 2,5 m. Resan fortsätter förbi småbåtshamnen och Naturenshus samt fågelreservatet Oset innan vi kommer ut på Hjälmaren. En god laxlunch serveras innan båten vänder åter till Örebro. Efter båtresan passar bra med en promenad utmed Svartån för att fika i Wadköping.

Giltig från tor 04 maj 2017 - mån 02 okt 2017
Våra uppskattade kvällsturer med räkfrossa och trubadurunderhållning har blivit så populära att båten fått smeknamnet "Räkbåten". Följ med på en fartfylld räkafton på Svartån och genom slussen ut på Hjälmaren. Ät dig proppmätt på räkor ta ett glas vin eller en öl på soldäck och sjung med våra duktiga trubadurer. I stadsdelen Wadköping får ni under vistelsen en fika på Café Gamla Örebro i genuin miljö.

Giltig från mån 12 jun 2017 - mån 28 aug 2017
Sommartid kan du dagligen gå på guidad visning av Örebro slott, en resa till svunna tider. Hör om slottets tillkomst och ombyggnader, om adelsmän, fångar och tjänstefolk och om kända och okända episoder ur slottets historia. Guiden berättar om slottet på ett lite annorlunda sätt, kanske möter ni några historiska personer? En visning för hela familjen.

Örebro - den ultimata shoppingstaden! Här har du nära till allt. Spendera dagen med att shoppa våra fräscha gallerior eller härliga småbutiker. Restauranger och caféer, allt finns inom gångavstånd från de flesta hotell. Ta en fika på klassiska Konditori Vasa. Checka in på önskat hotell, njut av vad Örebro har att erbjuda!

Välkommen till härlig shopping på Marieberg Galleria! Här kan du shoppa, äta & dricka gott, fixa frisyren & umgås. För att ni ska känna er riktigt välkommna till Marieberg Galleria bjuder vi på ett presentkort laddat med 200 kr som gäller i ca 80 av våra 106 butiker.

Ända sedan medeltiden har Örebro Slott varit stadens självklara medelpunkt. Omgärdat av Svartåns virvlande strömmar har det ständigt hållit sitt vakande öga på alla de som passerat över ån. Mängder av historier och myter omgärdar slottet... Följ med på en guidad visningen genom slottets salar och hör historien om den gamla vasaborgen.

I djungelliknande miljö kastar du dig ut i Europas högsta och längsta vildvattenfors med hängbroar, laguner och pooler. Vågar du prova alla 6 häftiga vattenrutschbanor, klättermuren, vågbassängen och akvarielagunen. Det finns även ett eget vattenlandskap för de allra minsta med lite snällare vattenrutschbanor, pooler och annat roligt. Utbyggt och ombyggt för ännu fler spännande badupplevelser!

TURISTBYRÅ


BOKA MED OSS

  • • Ingen bokningsavgift